Dynamic Link Library - Last ned og reparer manglende DLL-filer

Søk i DLL etter filnavn eller velg en bokstav i alfabetet
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

DLL-filer (Dynamic-Link Libraries) er Windows-biblioteker utviklet og implementert av Microsoft. DLL-filer er like viktige som filer med EXE-utvidelse, og DLL-filer er rett og slett umulige å implementere uten verktøy med en .exe-utvidelse.

Windows-operativsystemet bruker DLL-filer for riktig funksjon. Ethvert program som kjører på Windows bruker flere DLL-filer som brukes modulært i forskjellige deler av programmet.

Bruken av DLL-er hjelper med modularisering og gjenbruk av kode ved utvikling av en applikasjon, samt optimalisering av bruken av minne og diskplass. På denne måten laster Windows-operativsystemet og programmene raskere og tar mindre plass på datamaskinen.

Når du bruker et program, kan det oppstå feil på grunn av avhengigheter som opprettes når du installerer det, siden et annet program kan bruke samme avhengighet og det oppstår en feil når det kjøres.

De fleste av disse avhengighetsproblemene har blitt løst ved å bruke sammenstillinger med introduksjonen av .NET Framework.

Vanlige DLL-feil

Det er flere grunner til at du kan få feil med en DLL, f.eks. sletting av filen, korrupt fil, skadelig programvare, defekte applikasjoner, et ødelagt Windows-register, etc.

De vanligste feilene relatert til DLL-problemene er:

 • "Programmet kan ikke starte fordi DLL mangler på datamaskinen. Prøv å installere programmet på nytt for å fikse dette problemet".
 • "DLL mangler".
 • "DLL ikke funnet".
 • "Feil ved lasting av DLL. Den angitte modulen ble ikke funnet".
 • "DLL mangler fra datamaskinen. Prøv å installere programmet på nytt for å fikse dette problemet".
 • "Denne applikasjonen kunne ikke starte fordi DLL ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet".
 • "DLL er enten ikke laget for å kjøre på Windows eller den inneholder en feil. Prøv å installere programmet på nytt ved å bruke det originale installasjonsmediet eller kontakt systemadministratoren eller programvareleverandøren for støtte".

Hvordan fikse DLL-feil

 1. Last ned DLL og installer den manuelt.
 2. Reparer DLL automatisk ved hjelp av feilrettingsverktøyet.
 3. Installer eller reinstaller Microsoft Visual C ++ omdistribuerbar pakke.
 4. Installer programmet på nytt.
 5. Reparer den ødelagte filen med SFC-verktøyet.
 6. Bruk en registerrenser.
 7. Reparer ødelagt DLL-fil ved systemgjenoppretting.